Consumentenbond.nl

Wat wil jij in het basispakket zorgverzekering 2018?


Reputatie 4
Badge +6
De eerste uitbreidingen van het basispakket voor 2018 zijn aangekondigd. Vanaf 2018 worden de eerste oefentherapiebehandelingen voor patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten vergoed en komt er een vervoersvergoeding voor oncologiepatiënten met immuuntherapie. Lees meer op onze pagina Zorgverzekering 2018.

Dat is goed nieuws, maar deze zaken zijn natuurlijk niet op elke Nederlander van toepassing. Wij zijn benieuwd welke behandeling jij hebt gemist in het basispakket de afgelopen jaren.

Wat zou jij graag in het nieuwe basispakket zien? Geef je reactie!

52 reacties

Badge
Voor mij moeten alle voorzieningen in het basispakket voldoen aan twee voorwaarden: 1 Ze moeten noodzakelijk zijn en 2 ze moeten helpen om de gezondheid van de deelnemers te behouden of te verbeteren. Zo bezien kan In Vitro Fertilisatie uit het pakket, want niet strikt noodzakelijk, en dienen alle kosten voor het onderhoud van een goed gebit, ongeacht jong of oud, in het basispakket, want het gebit vormt samen met het mondspeeksel de belangrijke eerste stap in onze spijsvertering.
Gerard Veldman

v
Ik stem voor Lipoedeem-behandeling.

Het is een echte ziekte, en de enige oplossing, liposuctie, wordt nog steeds niet vergoed. Onbegrijpelijk.

De behandeling is nu voor vrijwel niemand te betalen: https://idealbody.nl/behandelingen/vet-verwijderen-liposuctie/lipoedeem/prijzen-klinieken

Reageer