Wespenplaag: wat zijn jouw tips & tricks?

  • 13 August 2018
  • 33 reacties
  • 9991 Bekeken

Reputatie 2
Badge +1
Door de tropische temperaturen en de droogte zijn er nu, in vergelijking met afgelopen jaren, veel meer wespen in Nederland. Men spreekt zelfs over een wespenplaag. Heb jij er al wat van gemerkt?

Op onze website legden wij uit wat je bij kinderen met een wespensteek het beste kunt doen, plus tips & tricks om niet gestoken te worden. En nee, wegrennen is niet de beste optie. 😉

Wat doe jij als je een wesp ziet? Ren je hard weg of heb je een geheim wapen om te zorgen dat ze niet eens bij je in de buurt komen? En wat werkt volgens jou het beste bij een wespensteek?

33 reacties

Reputatie 7
Je mag een paar bijen hier naartoe sturen, dan kunnen ze mijn tomatenplanten bestuiven, ik zie hier alleen wespen en die geloven het wel, er zit één tomaatje in, zo groot als een aalbes, het is nota bene zaad dat ik uit trostomaten heb gehaald. Vroeger hadden we een wespennest in de spouwmuur, we hadden toen nog een glazenwasser op een ladder...
Reputatie 7
Badge +7
Ha ha, dat wordt sjouwen met die beestjes. Ik moet ze dan nog eerst vangen. Een imker zette gewoon ergens een korf bij een weiland met veel bloemetjes, drie weken later zat er een zwerm bijen in. Bij de Aldi en de Lidl liggen in het voorjaar van die mini bijenhotels in het schap. Als je zo een ophangt in februari dan lok je vast wel bijen ernaartoe. En die gaan dan je tomatenbloemetjes bezoeken!

Wespen eten een appel van binnenuit helemaal op, en dan zijn ze te zwaar om te vliegen!

If you cannot beat them, feed them! Watermeloen.
Dan is hun buikje vol en zijn ze een tijdje zoet en heb je er geen last meer van.
Reputatie 7
Dat zou ik best willen maar dan moet je niet in een appartement wonen met een buurman die bang is van alles wat vliegt, zelfs vogels. Van bijen ben ik, in tegenstelling tot wespen, niet bang, ik weet dat je ze niet moet storen bij de korf, dan doen ze niets. De roofbijen die ze ergens in zuid Amerika (?) hebben zijn hier (nog) niet. Dat kleine nog groene mini tomaatje is erg eenzaam, al waren er nou maar twee bijtjes.
Mijn ervaring is dat als je ze met rust laat er niets gebeurd. Leg een bierviltje op je glas drank. Voor erg lastige insecten, heb ik als ik buiten zit altijd een elektrische vliegenvanger naast me liggen. Dat werkt altijd erg goed, niet slaan maar in de vlucht scheppen.
Er landt een wesp op mijn onderlip. Paniek! Bij alle aanwezigen behalve bij mij. Gewoon omdat ik weet dat wespen nooit uit zichzelf steken. Na 30 seconden besluit de ongenode gast dan ook dat er elders veel interessantere dingen te beleven zijn en vertrekt.
Ik had natuurlijk ook kunnen proberen om hem weg te slaan. Maar dan was ik niet verbaasd geweest als hij ook zo aggressief gereageerd had.
Het enige wat mij op dat moment zorgen maakte was het mogelijke ingrijpen van één der aanwezigen, met een wapperende krant, servet of iets anders,
Reputatie 7
Als het een vogelspin zou zijn zou ik rustig blijven zitten maar wespen, geen zin om weer bij de SEH te belanden om te worden volgepompt met anti histamine.
Reputatie 3
Badge +2
Misschien ligt het aan de kant van Nederland waar ik woon (N-O Overijssel), maar ik heb nog nooit zo weinig wespen gezien als dit jaar. Sinds half juli (na berichten dat we wellicht een wespenplaag zouden krijgen) heb ik er t/m vandaag, schrik niet, slechts 4 geteld.
Reputatie 7
Badge +4
@Jan B.
Wij wonen niet in de buurt van Overijssel maar hebben ook amper wespen gezien.

Reageer