Consumentenbond.nl

Ziekenhuizen verdienen flink aan parkeerkosten

  • 25 april 2018
  • 52 reacties
  • 2194 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6
Patiënten en bezoekers betalen zich blauw aan parkeerkosten bij ziekenhuizen is gebleken uit onderzoek van de Consumentenbond. Dit heeft te maken met de hoge tarieven die gevraagd worden, maar bijvoorbeeld ook doordat je vaak per uur betaalt. Wanneer je dan maar 10 minuten parkeert, betaal je toch voor een heel uur. Hierdoor worden niet alleen bezoekers, maar vooral chronisch zieken en vaste patiënten benadeeld.

Wel zijn er een hoop dingen die je zelf kunt doen om de kosten te drukken. Zo kun je soms gratis uitrijden wanneer een afspraak uitloopt en zijn er kortingsregelingen, zoals gereduceerde dagtarieven of week- en maandkaarten. Tip: waarschijnlijk voor velen nog onbekend: parkeerkosten voor ziekenhuis- en artsbezoek zijn fiscaal aftrekbaar. Meer daarover vind je hier.

Ben je benieuwd naar ons onderzoek, en welke kosten jouw ziekenhuis rekent voor parkeren? Vraag dan hier het gratis artikel aan.

De Consumentenbond vindt dat de werkelijke parkeertijd afgerekend moet worden, en dat er duidelijker geïnformeerd moet worden over gratis uitrijkaarten en eventuele kortingen. Wat vind jij?

52 reacties

Reputatie 7
Eigenlijk mogen we niet eens klagen, ondanks de veel te hoge parkeertarieven. Voor veel mensen in Nederland is het een luxe probleem, in sommige landen moeten mensen drie dagen lopen naar een ziekenhuis dat uit niets anders bestaat dan een paar barakken met te weinig bedden, te weinig medicijnen, te weinig verbandmiddelen, te weinig artsen en verplegers, te weinig of helemaal geen schoon water, nauwelijks stroom en als WC een gat in de grond ergens achter een barak. De flying doctors zijn ook niet overal in een uurtje bij.

Maar we klagen toch, we wonen hier en niet daar en we zijn eraan gewend (mag ik hopen) ons te houden aan afspraken en tijden waardoor alles, als iedereen zich eraan zou houden, op rolletjes loopt, onverwachte omstandigheden voorbehouden maar de parkeertarieven mogen wel een eindje omlaag.
Het feit dat het openbaar vervoer in bepaalde (randstedelijke) delen van ons land uitstekend functioneert, en in andere, meer “provinciale” delen helemaal niet, vind ik dus ook een vorm van ”bar slecht geregeld”.

Verder, Bert, deed jouw beschouwing mij denken aan de grappige, maar ware uitspraak van onze vriend Houellebecq: "Nederland is geen land, hooguit een onderneming".

Alles schijnt hier te draaien om het extreem vet aanwezige geld.

Men wil het geliefde geld maar niet inzetten voor de juiste doelen.

Reageer