Consumentenbond.nl

Zijn vitamines van Kruidvat van goede kwaliteit?

  • 27 oktober 2018
  • 7 reacties
  • 14257 Bekeken

zijn de vitamines en supplementen van kruidvat van goede kwaliteit en zit er ook in wat er op het etiket staat?

7 reacties

Reputatie 7
Badge +5
Onlangs in het TV programma Radar een heel verhaal over een veel te hoge dosis Vitamine B6 in B-complex en multi-vitaminen, toen bleek het Kruidvat de lagere dosis als enige goed voor elkaar te hebben.
er schijnen steekproeven te worden gehouden en daar kwam uit dat de ingredienten die op het potje staan er bij kruidvat niet inzitten?
Reputatie 7
Badge +5
Radar met onderzoek Consumentenbond: De gevaren van vitamine B6

Er zat in veel vitamine preparaten een veel te hoge en hogere dosis Vitamine B6 in de producten dan goed is voor mensen en op het potje stond.

Het Kruidvat was de enige die een hoeveelheid Vitamine B6 in zijn producten had zitten, wat werkelijk op het potje stond en nog verantwoord voor mensen was en wordt dan ook in het programma genoemd als de enige die dit soort zaken serieus neemt.
ok, dank je. geldt dit dan voor alle supplementen van kruidvat?
Reputatie 7
Badge +5
Geen idee, maar als je als enige genoemd wordt bij Radar dat je dat soort zaken serieus neemt, dan heb je bij mij al een stapje voor.
ik liep ernstig vitamine b 12 tekort op.. schopte het tot megaloblastic anememia ,, terwijl ik (hoge gedoseerd haha) vitamine 6 complex van Kruidvat was dagelijks aan het nemen. sindsdien ik ben overgestapt tot Monster wittte energiedrank,half liter bevat vier keer so veel vitamine B 3 6 12.. en het is dan pas toereikend quantiteit per dag ... Ik zal nooit meer kruidvat vitaminen kopen!
Reka
Als jij een ernstig vitamine B12 tekort hebt zou ik dit door bloedprikken laten checken en waar het door komt. als jij werkelijk een opnameproblemeen hebt dan kun je beter gaan voor spuiten. Mijn man krijgt de vitamine B12 smelttabletten van Vitalize en naar mijn idee werkt dit bij hem goed.

Reageer