Zonnebrandlotion Nivea Protect and Hydrate

  • 26 May 2021
  • 1 reactie
  • 51 Bekeken

In de test zonnebrandmiddelen van de consumentenbond mis ik de Nivea Protect en Hydrate met daarop het koraal beschermingssymbool Hawaiaanse wet. Dit product is behoorlijk aan de prijs, maar zou beter zijn voor het watermilieu. Is dat zo of is het zonde van het geld?


1 reactie

Badge +5

Hi @J.P.A. Blasius, Je hebt eerder een vraag gesteld via onze Community over Nivea Protect en Hydrate.  Deze vraag is uitgezet bij één van onze experts. Ik wil hieronder graag de terugkoppeling met je delen :blush:

“Het product Nivea Protect en Hydrate hebben wij dit jaar nog niet in onze selectie. We hebben de INCI daarvan niet beoordeeld op de milieu impact. Voor volgend jaar willen we ons meer gaan richten op producten die minder impact claimen te hebben. Een korte scan van dit product laat zien dat dit product toch ook ingrediënten bevat die minder goed zijn voor het milieu. Van de uv filters die wij tot de rode categorie rekenen bevat dit product : Butylmethoxydibenzoylmethaan. Van de oranje filters Ethylhexyl Salicylaat, thylhexyl Triazone. Het product bevat daarnaast ook dimethicone (microplastic) en silica dimethyl silylate (verdachte microplastic). Mocht je geïnteresseerd zijn in welke uv filters tot welke categorie horen kan je dit nalezen op onze webpagina zonnebrand en milieu.”

Reageer