Zonnebrandmiddel: vertrouw je op de kwaliteit van een bekend of duur merk, of niet?


Reputatie 3
Badge +5
De zon schijnt, tijd voor zonnebrandcrème! Maar let op, want ze deugen niet allemaal, zelfs niet die van enkele bekende merken zoals Clinique. Deze crème met geclaimde beschermingsfactor SPF30 heeft in werkelijkheid maar SPF15. Maar sommige lotions geven juist verrassend veel meer bescherming dan ze beweren. De SPF30 van de Hema beschermt tot SPF50+! Lees hier het hele persbericht. Waar let jij op als je een zonnebrandmiddel koopt?

Laat in je reactie weten welk zonnebrandmiddel jij graag gebruikt en waarom.

41 reacties

Er waren mooie aanbiedingen o.a. bij Kruidvat en AH van de nieuwe van Nivea met beschermingsfactor 30. We komen nu met ons bescheiden voorraadje de zomer wel door. Dat deze als beste koop uit de test is gekomen heeft er misschien wel toe bijgedragen dat ik Nivea wel eens uit wilde proberen.Gr. Carolien
ik vroeg me af waarom een van de dure merken, Lancaster, niet getest is. Deze wordt volgens mij meer verkocht dan een clinique of clarins. Ik gebruik zelf vooral Lancaster of Australian Gold.Heleen
Reputatie 5
Badge +7
In de test konden we niet alle zonnebrandmiddelen opnemen. Dat komt omdat de test is uitgevoerd in samenwerking met internationale partners. Waar mogelijk hebben we dus producten getest die in meerdere landen te koop waren en ons gericht op de populairste merken. Daarnaast hebben we een paar populaire huismerken toegevoegd.Welk zonnebrandmiddel gebruik jij graag en waarom?
Reputatie 5
Badge +7
Ik gebruik zelf vooral Lancaster of Australian Gold. HeleenGeplaatst door H.E. Joman op Mei 29, 2017.
Hoi Heleen, klopt dat we niet alle merken hebben kunnen meenemen. Goed dus dat je even laat weten welke jij gebruikt! Waarom gaat jouw voorkeur uit naar Lancaster of Australian Gold?
In jullie poll lijkt het alsof duur of goedkoop leidend is voor het kopen van een zonnebrand. Maar het gaat mij niet alleen om prijs, maar vooral om bescherming en ontbreken van stoffen die negatieve bijverschijnselen zouden geven. Dat laatste heb je als consument geen zicht op. Mijn keuze is bepaald door het weglaten van een parfum (risico minder) en goede beschermingsfactor. Hier mee kom ik uit op Louis Widmer. Toen ik tot die keuze kwam speelde er ook een discussie over een andere schadelijke stof die in zonnebrand kan zitten, maar ik ben inmiddels vergeten welke. En bij toeval (beschikbaarheid in de winkel) hebben we ook l'Oreal factor 50 in huis.
Reputatie 5
Badge +7
In jullie poll lijkt het alsof duur of goedkoop leidend is voor het kopen van een zonnebrand. Maar het gaat mij niet alleen om prijs, maar vooral om bescherming en ontbreken van stoffen die negatieve bijverschijnselen zouden geven. Dat laatste heb je als consument geen zicht op. Mijn keuze is bepaald door het weglaten van een parfum (risico minder) en goede beschermingsfactor. Hier mee kom ik uit op Louis Widmer. Toen ik tot die keuze kwam speelde er ook een discussie over een andere schadelijke stof die in zonnebrand kan zitten, maar ik ben inmiddels vergeten welke. En bij toeval (beschikbaarheid in de winkel) hebben we ook l'Oreal factor 50 in huis.Geplaatst door T. Akkersdyk op Mei 29, 2017.
Goede opmerking T. Akkersdyk. De poll was zo ingezet omdat we ook daarnaar benieuwd zijn: in hoeverre laten consumenten zich leiden door naamsbekendheid of de prijs? Want uit de test bleek dat een duur merk niet per se zijn prijs waard hoeft te zijn, terwijl relatief goedkope merken heel goed kunnen scoren.Maar ik ben daarnaast ook erg benieuwd wat consumenten verder meenemen in hun keuze, in jouw geval dus parfumvrij en de beschermingsfactor. Dank voor je input!
Ik gebruik al 30 jaar P20. 1, of hooguit 2x smeren per dag ongeveer een uur voordat je de zon in gaat. Ideaal voor kinderen. Nooit verbrand, alleen als je het jaar erop dezelfde fles weer gebruikt waar nog een beetje inzit. Waarschijnlijk gaat dan de werking eruit...
Ik gebruik altijd Vision. Vooral omdat ze claimen een langdurige bescherming te bieden en waterresistant te zijn. Het is wel een van de duurdere merken maar het beschermt mijn huid goed tegen de zon. (soms misschien te goed..... 🙂 )Ik ben erg benieuwd wat er van deze claims overeind blijft.
Ik gebruik de Oil-free Milky Spray factor 30 van Lancaster. Omdat er geen olie in zit heb ik geen last meer van zon allergie.Waar ik jaar en dag last van had.
ik gebruik producten van Weleda of Hauscka. Werken prima en hoef me zelden af te vragen of het goed is. Doe dat omdat het me eigen is wel maar nooit echt een probleem gevonden. natuurlijk en prettig voor de huid, met natuurlijke geuren die mij als gevoelig voor geuren absoluut niet storen. prijzig ok, maar erg zuinig in gebruik en voor de kwaliteit zeker niet te duur.Wim Hermans
Al jaren gebruik ik de zonnebrandproducten van Lancaster. Sindsdien heb ik geen last meer van zonneallergie.
Ik gebruikte vorig jaar Piz Buin. Prettig, ik kon via internet voordelig aanschaffen. Het jaar daarvoor had ik Australian Gold, beviel ook goed.Ik hoorde dat je een zonnebrand middel maar één seizoen kunt gebruiken omdat het jaar erop de beschermingsfactoren niet meerwerken. Is dat waar?
Ik gebruik zelf en voor mijn kinderen al jaren Vision. Eén keer smeren in de ochtend (een half uurtje voordat je de zon in gaat) en je bent de hele dag beschermd. Ik vind het echt geweldig en de enige keer dat er iemand verbrandt, is wanneer we een stuk zijn vergeten in te smeren. Jaren geleden gebruikte ik ook wel P20 (een soortgelijk middel), maar ik vond het toen minder lekker smeren en het gaf vlekken in de kleding wanneer je die er te snel overheen deed. Dat zou intussen natuurlijk flink veranderd kunnen zijn. Vision is niet duur want erg zuinig in gebruik en een een paar keer per jaar in de aanbieding bij de drogist. (Rond de EUR 13 voor een tube van 200 ml).
Ik ga voor vision. Bevalt uitstekend
ik gebruik Vision 50 sinds vorig jaar en ga er vanuit dat de waarheid wordt geschreven, wanneer er staat UVA UVB High.
Op je vraag waarom Lancaster of australian gold. Ik ben zelf zeer tevreden over Lancaster, maar als een ander merk net zo goed of beter is en ook goedkoper is dan switch ik. Australian gold heb ik vroeger gebruikt en beviel toen erg goed en (de geur moet je lekker vinden maar is wat mij betreft lekker tropisch) maar is niet overal te koop. Toen was ik heel tevreden.
Ik gebruik sinds enkele jaren Piz Buin Allergy. Van zonne-allergie heb ik dan ook geen last meer.In Nederland is het nogal lastig verkrijgbaar in de winkel.
Ik lees vrij veel reacties van mensen die spray's gebruiken, terwijl die juist niet getest zijn. Ze zijn erg makkelijk aan te brengen en beter te doseren. Is er een kans dat die nog getest worden? Wij gebruiken P20 van Riemann dat voor ons veel claims waar maakt: blijft lang zitten, ook na in het water te zijn geweest. Maar of de beschermende factor ook waargemaakt wordt, is moeilijk te testen thuis😎
ik gebruik eigenlijk altijd Vision met beschermingsfactor 30. Dit is de enige zonnebrand waarmee ik niet direct verbrand of uitslag van krijg. Uiteraard nooit op het heetst van de dag in de zon gaan zitten.
Mijn favoriete zonnebrand is die van Rituals vanwege de heerlijke geur, smeerbaarheid en het is dierproefvrij. Ik hoop dat jullie die volgend jaar wel testen, want dan weet ik ook zeker of ik waar voor mijn geld heb.Eleanore
Ik gebruik al een paar jaren de doorzichtige spray Etos Suncare SPF 30. Trek supersnel in, vrijwel geen kleverigheid. Of SPF30 klopt, weet ik niet, geen klachten want ik kan redelijk wat zon hebben, en ik ga sowieso niet echt lang liggen zonnebakken. . Jammer dat zulke sprays niet meegetest zijn. Ander keertje dan maar?Ik lees nogal eens, dat de houdbaarheid slechts ÉÉn seizoen is. Waarom staat er dan niet standaard een einddatum op? Ik zet er nu maar zelf een koopdatum op. Nu ik het flaconnetje er even bij pak, zie ik, dat de productiedatum maar liefst 11 maanden vÓÓr mijn koopdatum lag. Hmm...
Ik gebruik het merk Vision , te koop o.a. bij apotheken. Niet getest?
Wij maken al jaren gebruik van Vision all-day zonnebescherming met SPF 30. Die werd mij aangeraden door een vriendin toen mijn kinderen nog heel klein waren. Vision smeer je naar gelang je huidtype 1 (of meer) keer per dag. Zolang je die niet afwrijft na het zwemmen, is 1 keer (of meer) per dag voldoende. Ideaal. Het is wel vrij prijzig, maar dat hebben wij er voor over want we vinden het een super product. En omdat we 1 keer per dag smeren, gaat het product lang mee.
Ontzettend jammer dat P20 van Riemann niet getest is!!!! Ik ben licht van huid en kom een zonnige dag prima door met 1x per dag (!) smeren van factor 30.Ben ook heel benieuwd of het door kinderen gebruikt mag worden. Staat niet vermeld, dus daarom durf ik het niet.
Ik vind de vraagstelling niet helemaal kloppen. Ik kies namelijk vaak voor een bekend merk en let daar bij op de prijs. Ik kies niet bewust voor een duur zonnenbrand.

Reageer