Zorgpremie 2017 stijgt. Terecht?

  • 27 September 2016
  • 80 reacties
  • 1017 Bekeken

Reputatie 4
Badge +6
Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie voor 2017 met €9,25 per maand. DSW bleek in eerdere jaren leidend voor andere zorgverzekeraars, die in november met de premies komen. De verwachting is dan ook dat andere zorgverzekeraars het voorbeeld van DSW volgen. En dat terwijl ze bij elkaar ruim 3,3 miljard aan overtollige reserves hebben (update 27 oktober 2016).

Tegenover deze stijging staat een uitbreiding van het basispakket. Lees hier meer over op onze pagina Veranderingen zorgverzekeringen 2017.

Wat vind jij? Terecht dat de zorgpremie stijgt wanneer meer zorg vergoed wordt vanuit de basisverzekering? Of vind je een stijging van bijna een tientje per maand wel erg aan de hoge kant?

Discussieer hier mee!

80 reacties

Ik begrijp dat ze eerder verliest hebben gedraaid dus dan zijn er verder weinig andere mogelijkheden behalve het pakket verschralen maar daar gaan ze niet over. De overheid kan natuurlijk ook zelf weer meer gaan bijdragen maar dan moet de belasting weer omhoog.


VRAAG: Waarom is er géén bovengrens vastgelegd voor buffers?

Geplaatst door H.G. van Rheenen op Sep 28, 2016.


Omdat er ook geen bovengrens voor aansprakelijkheid is.
Het hele zorgstelsel is niet goed ingericht, wij zijn met 17.000.000 nederlanders en moeten allen te samen alle kosten betalen, of het nu via de belasting is of rechtstreeks via de burgers, dat is eerlijk en de juiste weg. Het enige wat niet moet is meerdere Polissen, er moet maar één Polis zijn, die geldig is voor alle voorvallen en ziekten en de ontstane kosten opgeteld moeten eerlijk worden verdeeld en betaald over 17.000.000 mensen. Dit geld ook voor de eigenbijdrage. Volgens mij weten de grote heren niet waarom in het verre verleden de verzekeringen zijn opgericht, hierdoor loopt nu alles verkeerd en vast.
Wat is er in godsnaam mis. mee om de zorgpremie inkomens afhankelijk te maken. (vvd zal er het beslist niet mee eens zijn,wat te verwachten is) Nee, gewoon samen naar mogelijkheid laten bijdragen.En erbij opgeteld: is er nou echt geen formule te vinden dat de minst draagkrachtigen minder hoeven te betalen en de verzekeringen nog meer te laten groeien boven de miljarden die in hun bezit zijn?

En last but not least wat blijft er overeind van de belofte dat premies niet meer dan ca. 3 1/2 % zouden stijgen?


Wat is er in godsnaam mis. mee om de zorgpremie inkomens afhankelijk te maken.

Geplaatst door J. Peijnenburg op Okt 2, 2016.


Dat is hij toch al. Onder een bepaald inkomen krijgen mensen toch zorgtoeslag. Daarnaast wordt meer dan de helft van de zorg betaald uit de algemene middelen waaraan mensen die meer verdienen meer bijdragen middels de belastingen. U wordt op uw wenken bediend.
Mooie manier om met minimale uitbreiding van het basispakket waar ik niet om gevraagd heb de winstmarge te verhogen. Diep triest!.
acht ja ik wil het ook niet onterecht noemen,

want de zorgverzekeringen komen natuurlijk altijd geld tekort,

Want die willen allemaal met hun 53 met pensioen,

En de top van alle zorgverzekeringen willen natuurlijk niet onder de Balkenende norm thuis komen,

Mijn conclusie mensen,

Trek gewoon weer even U portemonneetje open en spek deze zooi nog even!

Ik Blijf het zeggen,

DE ZIEKENFONDS MOET TERUG KOMEN, ik heb een voorstel, heel Nederland betaal geen Ziekenfonds premie meer totdat onze Regering de Algemene Ziekenfonds terug in heeft gevoerd

EN NEDERLAND MOET UIT DE Europese Unie
De wijziging vind ik onterecht: het is volstrekt niet transparant waarvoor wat betaald wordt. Er is nauwelijks vergelijkingsmateriaal en gehanteerde tarieven zijn niet beschikbaar. Ik pleit sterk voor één basispakket waarin alle behandelingen precies beschreven staan en dat moet gelden voor alle zorgverzekeraars. Daarnaast bijvoorbeeld 5 aanvullende pakketten, ook deze zijn precies beschreven en geldt ook voor alle zorgverzekeraars (geciteerd uit een artikel deze week). Daarnaast is het initiatief van de Consumentenbond de behandelingstarieven te inventariseren een uitstekend initiatief om redelijke behandelingstarieven vast te stellen. Pas dan kan ik vergelijken en beoordelen of een tariefstijging nodig is. Ik heb nu het idee dat ik betaal voor de sponsoring van het profvoetbal zoals Univé dat nu doet. En andere verzekeraars: absurd.
Zolang er meerdere polissen zijn, wordt gemiddeld de premie niet door al de 17.000.000 burgers betaald en dat is een slechte zaak, dan blijf je met het probleem zitten de één meer betaald als de ander en blijft de premie gemiddeld te hoog en onbetaalbaar.
Reputatie 1
Badge
Gelukkig gaan we er allemaal op vooruit volgend jaar, dus kunnen we best wat meer premie betalen, de marktwerking in de zorg zorgt voor heel scherpe tarieven en dus lagere kosten, kortom we moeten toch heel gelukkig zijn, hé Mark.
Ik vind dit totaal onterecht. er moet maar eens stevig worden nagedacht op welke simpele manier de medicijnprijzen naar beneden kunnen. Door deze enorme verhoging van de premie zullen er nog veel meer mensen zijn die dit niet kunnen opbrengen, en nog meer wegblijven bij de huisarts, Het slaat nergens meer op. Het lijkt wel of de staat er een beetje toe bijdraagt dat de medicijn-giganten nog veel meer kunnen verdienen, en de Pharma industie word gesubsidieért, Dus; hou er mee op, en maak het eens eenvoudiger en doorzichtiger voor de zwakken en zieken in onze samenleving!! Eerstens hebben deze mensen genoeg met hun aandoening te schaften, en dan worden zij ook nog eens finanziëel meer belast.

Neen, ik walg van de verhoging, en ondersteun zonder meer ook het idee weer het oude ziekenfonds in te voeren. Géén marktwerking meer in de gezondheidszorg!!

Het gaat de zorg voor de patiënten, en niet om de inhoud van de portemonee van de zorgverleners!!

Hartelijke groet;

Gijsbertus Thijs
  • Onderstaande feiten zijn bekend en wij kunnen maar niet vatten dat de overheid hier niets of weinig aan doet. Onbegrijpelijkdat er hierover nooit discussies zijn.
1. In NL gemaakte medicijnen zijn in NL 20 tot 30 x duurder dan in b.v. inSpanje / Italie!2. Medische specialisten, directeuren en bestuurfiguren van ziekenhuizen verdienen vaak een veelvoud van de Balkenende-norm!

3. Rekeningen van de zorginstanties zijn vaak vaak onnodig

4. Een kennis van me is in het buitenland voor een opname per ambulance opgehaald en heeft 1 nacht in het ziekenhuis gelegen, kosten € 400,-. in NL kost een nachtje slapen in ziekenhuis meer als € 1000,-, ambulance uitrukken € 700,-! In Nederland werd een jongen in de eerste hulp voor een wespensteek geholpen, kosten € 4.000,- !!!

Het lijkt er op dat de Verzekeringsmaatscappijen en overheid belang bij hebben voor de hoge vergoedingen, premies verhogen voor meer omzet en winst.

Meilst, Alphen ad Rijn
Badge
Onterecht. Zorgverzekeraars houden het geld over, ziekenhuizen en specialisten hebben meer inkomsten terwijl de cliënten minder zorg krijgen. De concurrentie in de zorg heeft ons niet veel goeds gebracht. Terug naar het oude systeem van het ziekenfonds.
wilt u mijn reactie alsnog plaatsen en de leden laten beoordelen of mijn reactie onfatsoenlijk is??
Neen, natuurlijk niet!!!

Het is niet meer op te brengen.

Die 'goeie oude tijd', ook niet zo goed, maar beter dan wat er nu gebeurt!

Wanneer zien de heren/dames met 'professor / dokter' voor hun naam dit nu eindelijk?

Waar eindigt dit?

De PTT, Ziekenfonds etc.etc...., waren deze er nog maar!

Groetjes,

Dick
Ja beste mensen, wij kunnen nog lang heen en weer mailen, maar dit heeft geen zin. Door de liberalisering loopt alles in het 100, ik zal een paar voorbeelden noemen: 1e: Zo als eerder gezegd, deugt de hele zorg inrichting zo als nu niet en moeten terug naar vroegere tijden. 2e: Treinen hebben vierkante wielen en rijden niet. 3e: De Post wordt zo beconcureerd dat zij ook niet behoorlijk kunnen werken. 4e: De luchtvaart zit ook met de nodige problemen. 5e: Het belastingstelsel klopt ook niet is zeer oneerlijk, zo als het nu gaat, er moet maar één belasting procentage zijn met een fatsoenlijke vrijstelling voor het dagelijks leven en een broek te kunnen kopen en een leuke niet overdreven vacantie te hebben. Ook is de vrijstelling voor de bedrijven die zich in Nederland willen vestigen niet eerlijk. Dit alles is de schuld van de liberalisering. Einde mijn berichten.
Reputatie 5
Badge +7
wilt u mijn reactie alsnog plaatsen en de leden laten beoordelen of mijn reactie onfatsoenlijk is??

Geplaatst door W. Kockelkorn op Okt 8, 2016.
W. Kockelkorn, welke reactie bedoel je precies?
De zorgverzekeraars dekken zich nu al in tegen een eventueel nationaal zorgfonds dat volgend jaar na de verkiezingen waarschijnlijk wordt. Het is voor hen een "win win situatie".

Nu verhogen van de premie verhoogt de reserves/het vermogen. En..de premie wordt meer dan kostendekkend dus winstgevend.


Mooie manier om met minimale uitbreiding van het basispakket waar ik niet om gevraagd heb de winstmarge te verhogen. Diep triest!.

Geplaatst door N. Horsting op Okt 5, 2016.


Dit is de veronderstelling die solidariteit met zich mee brengt
Gelukkig zijn er binnenkort weer verkiezingen, zijn de Marketing campagnes daarvan reeds in volle gang en kan de oude elite weer stemmen winnen door beloftes te maken die ze net zo eenvoudig weer aan de kant schuiven en toch niet op afgerekend worden. Het is walgelijk
waarom eigen risico, en waarom op bijna alle medicijnen bijbetalen?
omdat dit landje leeggeroofd is, is toch niet zo moeilijk
door wie dan? want elke nederlander betaald toch zorgpremie???

waarom dan toch eigen risico, en bijbetalen op bijna alle medicijnen?
hoeveel zorgverzekeraars zijn er, hoeveel gaat er naar EU, hoeveel word er weggegooid aan die clowns van de eerste en tweede kamer, hoeveel word er weggegooid aan ontwikkelingsgeld, hoeveel krijgt een ambtenaar mee als die vervroegt met pensioen gaat, nu het nieuwste wat krijgt een ****, je raad het al, die krijgt zomaar bijna 2000 euro als die terug gaat, vriend ik kan zo nog wel uren doorgaan, dit land word uitgezogen, en niet anders

**** [gedeelte bericht door beheerder verwijderd in verband met ongepast taalgebruik]
Nu de premie zorgverzekering, eerder de vertrekregeling bij de belastingdienst of de inhalige managers bij banken, verzekeraars of zorg verleners. Iedereen heeft er de mond vol van.Ook alle instanties die hier melding van maken Er wordt geconstateerd, kritiek gegeven of zgn advies.Een klaagzang zonder oplossingen. Maar wie onderneemt er actie? Niemand. Dus wat hebben we hieraan? Blijkbaar vinden wij het allemaal vanzelfsprekend en we accepteren het. Sorry, ik ga diep door het stof, ik heb me vergist en noem maar op wat voor soort excuses dan ook .Hier zullen we van leren voor de zoveelste volgende keer. Wij , de Burger, betalen gelaten alle blunders en fouten maar slapen rustig verder. De verantwoordelijken worden niet op het matje geroepen. Zal het ooit ophouden? Alleen als de veroorzaker die de verantwoordelijkheid draagt de gevolgen persoonlijk ervaart.

Reageer